Este pregătită piaţa auto din România pentru autoturismele viitorului?

România se numără printre statele Uniunii Europene cu numărul cel mai scăzut de maşini electrice (în 2017, conform datelor statistice, numărul autovehiculelor electrice era sub 3000 de unităţi). Chiar dacă la nivel de mentalitate, 7 români din 10 consideră că aceste mijloace de locomoţie sunt mult mai eficiente din punct de vedere al poluării, din nefericire, lipsa infrastructurii şi preţurile prohibitive de comercializare ale acestor autoturisme constituie impedimentele principale în calea schimbării parcului auto din ţara noastră.

Românii privesc spre viitor conducând maşini second-hand!

Eliminarea taxei auto la începutul anului 2017 a reprezentat semnalul unei explozii de vânzări de maşini la mâna a doua. Numai în primele trei luni ale anului, la RAR s-au înregistrat cu 130% mai multe solicitări de înmatriculare decât în anul precedent (pe aceeaşi perioadă de timp), dar, din nefericire, preţul de achiziţie al multor dintre aceste autovehicule (între 1000 şi 3000 de euro) spune foarte multe despre calitatea lor. Astfel, în numai 10 luni de când a fost adoptată această măsură, în România s-au înregistrat aproximativ 300,000 de maşini second-hand (previziunile specialiştilor indică că această valoare va ajunge la peste o jumătate de milion de unităţi până la sfârşitul anului curent).

Caracteristicile tehnice ale acestor automobile sunt deosebit de scăzute, în condiţiile în care, din parcul auto al României de peste 7 milioane de unităţi, peste 3,5 milioane dintre maşinile sub 3,5 tone figurează ca având o vechime de mai mult de 15 ani (în fapt, majoritatea autovehiculelor româneşti au un grad ridicat de vechime, unele trecând lejer de peste 25 de ani). Cum pe şoselele româneşti încă mai circulă maşini Dacia 1310, cum este oare posibilă o schimbare în sens pozitiv a acestei situaţii?

Maşinile viitorului sunt mai uşor de achiziţionat prin programul Rabla Plus!

Desigur, noua formă de sprijinire a populaţiei în vederea achiziţionării de maşini electrice, programul Rabla Plus, constituie un punct de plecare în construirea unui viitor viabil pentru parcul auto românesc. Sprijinul financiar în valoare de 10,000 Euro (sub forma unui eco tichet) este bine venit pentru orice român interesat să-şi schimbe maşina poluantă cu una electrică sau măcar hibrid. De altfel, până în prezent, peste 443 de maşini electrice au fost inamtriculate în România, în anul 2017, ceea ce reprezintă un prim pas important către înnoirea parcului auto din ţara noastră.

Cu toate acestea, lipsa unei reţele de alimentare dedicate, extinsă la nivelul întregii ţări, precum şi preţul destul de ridicat al acestui tip de maşini (un astfel de autovehicul, în versiunea standard are un preţ de vânzare de aproximativ 25,000 de euro) face ca lucrurile să stagneze.

Desigur, alternativa oferită de către maşinile hibrid, dar şi de maşinile electrice second-hand este demnă de a fi luată în calcul. Astfel, modele de maşini electrice de la Volkwagen (e-Up), Mitsubishi (i-MiEV), Renault (Zoe şi Kangoo) şi Kia (Soul EV) care au preţuri cuprinse între 25,000 şi 34,000 Euro constituie variante atractive pentru cei interesaţi, atunci când sunt disponibile la mâna a doua. Este câte se poate de clar că o astfel de maşină, chiar dacă este second hand, din punct de vedere al caracteristicilor de poluare şi aspectelor tehnice reprezintă o soluţie mult mai avantajoasă decât un autovehicul cu combustibil clasic, care nu beneficiază de un motor care să respecte normele referitoare la noxele emise.

Unul dintre aspectele cele mai îmbucurătoare este deschiderea către nou a şoferilor români, care s-au declarat în proporţie de peste 87% în favoarea maşinilor hibrid şi a celor electrice. Datorită funcţiei antipoluante şi a nivelului scăzut de zgomot, aceste autovehicule reprezintă o opţiune pe care românii o iau în calcul pentru viitor. Desigur, probleme precum timpul de încărcare al acumulatorului unei astfel de maşini, lipsa unor staţii de încărcare sau nivelul de autonomie constituie elemente care frânează interesul şoferilor români pentru maşinile electrice. Românii sunt dornici să conducă maşini puternice, care au un design modern, o capacitate ridicată a spaţiului de depozitare şi un habitaclu cât mai generos. În momentul de faţă, maşinile electrice nu pot asigura toate aceste facilitate, accentul punându-se mai degrabă pe îmbunătăţirea nivelului de autonomie şi pe micşorarea timpului de încărcare a bateriei.

Dacă, până în prezent, în anul 2017, în România s-au înmatriculat peste 300,000 de maşini la mâna a doua, 45,000 de autovehicule noi şi doar 443 de maşini electrice, atunci care sunt şansele ca în viitorul apropiat, parcul auto românesc să se reînnoiască!?