“Iarna nu-i ca vara” – îngrijirea corectă a maşinii pentru anotimpul rece!

Toamna se apropie de sfârşit, aşa că, implacabil va sosi şi iarna. Pentru şoferi şi maşinile lor, acest anotimp poate însemna mari bătăi de cap, fiindcă scăderea temperaturii le poate pune în pericol autoturismul. În plus, drumurile devin alunecoase, fiind acoperite cu zăpadă, pojghiţă de polei sau gheaţă, ceea ce înseamnă greutate suplimentară în manevrarea maşinii. Iată cum poţi să-ţi pregăteşti maşina pentru iarnă şi să te bucuri la orice oră că maşina ta este echipată în mod corespunzător şi te poate purta oriunde doreşti chiar dacă afară este frig şi ninge!

Dotează-ţi maşina cu anvelope de iarnă!

A trecut perioada în care zburai cu viteză pe autostrada Soarelui sau pe DN 1 către munte. Este timpul să-ţi schimbi pneurile de vară (care sunt de viteză) cu nişte “încălţări” de tip cizme, grele, dar care îţi vor asigura maximul de confort. Anvelopele de iarnă sunt confecţionate din cauciuc natural şi din elemente care permit menţinerea unui nivel ridicat al elasticităţii, printre acestea numaradu-se siliconul. Cum pneurile de iarnă nu sunt pentru viteză, te vei baza de aderenţa lor sporită datorită şanţurilor profunde cu adâncime de 4-5 milimetri. În plus, designul asimetric permite sporirea nivelului de siguranţă, al tracţiunii şi al evitării derapajelor datorită benzilor crestate de pe margini.

O astfel de operaţiune te poate costa de la câteva sute de Ron şi până la maxim 2000 Ron, în funcţie de brandul ales şi de dimensiunile jantei. Adaugă şi preţul manoperei pentru schimbarea/montarea anvelopelor şi mai scazi maxim 200—250 Ron din buzunar. Pentru că nu trebuie să faci niciodată rabat de la calitate, asigură-te că îţi cumperi pneuri de iarnă noi sau unele care au maxim 1 an vechime. Reţine că dotarea maşinii cu anvelope de tip mixt (all seasons) nu-ţi oferă prea multă siguranţă în condiţiile în care temperaturile scad cu mult sub 0 grade Celsius. Numai avelopele de iarnă îţi oferă acel plus de siguranţă în trafic, care face de multe ori diferenţa între o distanţă de frânare scurtă şi una care are la capăt o tragedie!

O revizie în prag de iarnă este vitală!

În condiţiile în care o simplă verificare de rutină (în cazul în care eşti cu toate reviziile la zi) nu te costă decât 50-100 Ron, atunci mersul la un service devine o plăcere. Unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie verificate este nivelul bateriei şi gradul acesteia de uzură. Chiar şi dacă stai bine la capitolul baterie, încearcă să o menajezi cât mai mult în timpul funcţionarii şi rulează cu minimul de dotări pentru a-i prelungi viaţa. Pentru că eşti un şofer prevăzător, nu uita să ai tot timpul în portbagaj nişte cabluri electrice, pentru orice eventualitate. O baterie nouă te poate costa în jur de 350-500 Ron, dacă îţi doreşti ceva de calitate. Dacă nu, poţi opta pentru o baterie standard, al cărei cost este de 150-180 Ron.

 

Cureaua şi kitul de distribuţie, amortizoarele, plăcuţele şi discurile de frână, închiderile, ştergătoarele de parbriz, sistemul de climatizare trebuie verificate şi ele. Chiar dacă poţi avea impresia că vei face mult prea mult, genul acesta de operaţiuni te va scăpa de potenţialele probleme care pot apărea atunci când te deplasezi pe distanţe lungi, în condiţii de iarnă. Dacă se constată că acestea s-au uzat, atunci este obligatoriu să le schimbi. Este foarte important ca să se verifice şi la nevoie să se schimbe antigelul. Acesta menţine motorul în viaţă pe perioada iernii, aşa că este esenţial să fie exact în cantitatea şi la vâscozitatea corespunzătoare. Nici uleiul şi filtrul de ulei nu trebuie uitate, mai ales dacă a trecut ceva timp de când le-ai schimbat ultima dată. În acest caz, întreaga operaţiune îţi poate scoate din buzunar până la 450-500 Ron (antigel + ulei + filtru de ulei).

Dacă cei de la service consideră că totul este în regulă, atunci poţi să stai liniştit/ă, fiindcă iarna poate să vină oricând doreşte, tu fiind pregătit/ă să o întâmpini. Pentru orice eventualitate, dotează-ţi portbagajul cu lanţuri de iarnă, lopată şi racletă, nisip şi sare şi un spray pentru dezgheţat diverse. Nu se ştie niciodată când poţi avea nevoie de oricare dintre ele şi dacă nu te afli în apropierea unui magazin auto, atunci iarna o să ţi se pară geroasă şi neplăcută!