Implicatiile si importanta alegerii unui service auto de calitate

Masina constituie o modalitate de facilitare a transporturilor pe diverse distante, in conditii mult mai confortabile decat dispun mijloacele de transport in comun. Drept urmare, prezervarea intr-o stare excelenta de functionare a acestui mijloc de locomotie reprezinta una dintre preocuparile majore ale posesorilor de autoturisme.

Alegerea unui service auto care sa intruneasca toate conditiile pentru ca masina sa fie mentinuta la nivelul superior al standardelor de functionare reprezinta, de foarte multe ori, o adevarata aventura, care, din pacate, nu se finalizeaza cu cele mai bune rezultate. Ce trebuie sa faci si care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi service-ul auto pentru masina ta, astfel incat sa ai parte de servicii profesioniste de fiecare data vom incerca sa aflam in cele ce urmeaza!

Cauta-i intotdeauna pe cei mai buni!

Profesionalismul, increderea si respectul pentru munca – calitatile pe care trebuie sa le cauti la oamenii care lucreaza in service-ul auto care se va ocupa de operatiunile necesare mentinerii in bune conditii a masinii tale. Fie ca este vorba doar despre schimbarea filtrelor de aer, polen si ulei ori despre verificarea nivelului de uzura a placutelor si discurilor de frana, fie ca este vorba despre actiuni mult mai complexe care presupune “desfacerea” motorului, un service care are angajati autorizati si certificati o sa-ti ofere intotdeauna maximul de rezultate.

Axeaza-te in cautarile tale pe aceste considerente, mai degraba decat pe cele legate de preturile ieftine practicate pentru manopera sau pentru piesele de schimb, pentru ca masina pe care o conduci trebuie sa se comporte impecabil din punct de vedere tehnic. Gandeste-te ca aici nu este vorba despre un joc de loterie, cu situatii care se pot intampla sau nu, pentru ca o masina care este inspectata si verificata in mod periodic iti asigura cu pana la 75% mai multe sanse de a evita accidentele care se produc din cauza mentenantei (service-urile care pun accentul pe preturile mici in dauna calitatii serviciilor prestate sunt de exclus din start)!!!

Merg pe recomandari online sau pe calitatea serviciilor prestate si dovedite?

Un service auto de calitate va investi in mod egal, atat in oameni, cat si in echipament, asa ca proportia va fi intotdeauna echilibrata! Recomandarile prietenilor sau de pe site-urile online nu sunt atat de edificatoare, dat fiind faptul ca modul de apreciere poate fi usor subiectiv, de aceea, intereseaza-te de calitatea serviciilor prestate de un astfel de service de pe acele site-uri profesioniste. In general, pentru a-ti face o parere proprie este recomandat sa mergi in vizita (sub orice pretext care are legatura cu automobilul) si sa vezi cu ochii tai care sunt conditiile de lucru, atmosfera si seriozitatea personalului angajat.

Conteaza foarte mult si modul in care esti intampinat de catre reprezentantii serviciului de asistenta clienti ai service-ului auto, daca exista un site care iti ofera informatii detaliate despre serviciile prestate, dar si daca sunt disponibile date despre calificarile si autorizarile service-ului. Oferirea unor pachete personalizate (in functie de serviciile prestate), dar si prezenta unor oferte de fidelitate pentru clienti sunt alte indicii care sustin calitatea unei astfel de firme.

Tinand cont de aceste aspecte atunci cand iti alegi viitorul service auto, masina ta va fi intotdeauna bine intretinuta si in perfecta stare de functionare, iar tu vei fi un sofer care va conduce mereu in siguranta!