Importanţa menţinerii în siguranţă a maşinii prin montarea anvelopelor de iarnă

Modificarea condiţiilor metorologice impune adaptarea maşinii pentru perioada în care suprafaţa carosabilă o să fie acoperită cu diverse substanţe alunecoase, precum polei, zăpadă sau gheaţă. Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea montării de anvelope de iarnă imediat ce iarna începe să se manifeste.
Sub sancţiunea amenzii contravenţionale de până la 20 de puncte de amendă, mulţi şoferi pun în aplicare această măsură. Cu toate acestea, de multe ori, anvelopele de iarnă montate nu reuşesc să oprească producerea accidentelor şi a evenimentelor rutiere neplăcute. Răspunsul îl vom afla în cele ce urmează!

De ce este nevoie să echipăm maşina cu un set complet de cauciucuri de iarnă?
Din dorinţa de a face economie, mulţi conducători auto fac rabat la calitate. Acest lucru se transpune în montarea unor cauciucuri mixte sau un realizarea de combinaţii de 2X 2, cu anvelope mixte (toate sezoanele) şi pneuri de iarnă. Modificarea nivelului de tracţiune pe faţă sau pe spate va avea ca efect derapajul maşinii pe una dintre părţi. Trebuie menţionat că diferenţa majoră dintre toate tipurile de cauciucuri (de vară, mixte şi de iarnă) este dată de compoziţia acestora.
În cazul pneurilor de vară, acestea conţin pe lângă cauciuc, elemente de natură să menţină un anumit nivel de elasticitate. Neschimbate la timp şi utilizate în timpul perioadei cu temperaturi negative, elasticitatea se pierde, anvelopele întărindu-se, ceea ce conduce la pierderea capacităţii de aderenţă. Pneurile mixte ultilizeaza în compoziţie compuşi “intermendiari”, un liant între cele două tipuri de pneuri, dar care, în cazul în care valoarea indicată a temperaturii scade/creşte, începe să se comporte ca unul dintre cele două genuri de anvelope. Iar efectul este uzarea rapidă a acestora, prin urmare, scăderea drastică a nivelului de siguranţă în trafic.

Pneurile de iarnă sunt prevăzute să reziste până la temperaturi de -40 de grade. Acest aspect se datorează folosirii în compoziţie a siliconului. Acesta contribuie la menţinerea elasticităţii anvelopei chiar şi-n condiţii dificile de iarnă. În plus, faţă de celelalte tipuri de cauciucuri, pneurile de iarnă au o înălţime a profilului mult mai ridicată, de 9-11 mm, iar adâncimea standard este de 4-5 mm. De exemplu, înălţimea anvelopelor de iarnă este de 6-8 mm, aşadar, acestea nu vor oferi o aderenţă bună pe suprafeţele umede. Un alt factor de diferenţiere este dat de faptul că anvelopele de iarnă nu sunt de viteză, aşa cum sunt cele de vară. Ceea ce înseamnă o tracţiune mai dificilă a maşinii atunci când se încearcă viteze superioare.
Pentru evitarea producerii derapajelor, direcţiei imprecise, a devierii de pe sensul de deplasare în curbe, instabilitate şi slaba manevrabilitate a autovehicului este necesar ca toate anvelopele cu care este dotată maşina în această perioadă să fie de iarnă. Numai în acest mod gradul de siguranţă în trafic este îndeplinit, iar timpii de frânare ai maşinii se scurtează. În acest fel, conducătorul auto va reuşi să evite producerea unor evenimente rutiere neplăcute sau grave şi va contribui la protejarea propriei vieţi şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Cât de sigure sunt pneurile de iarnă second-hand?
Din aceleaşi raţiuni de natură economică, precum cele în care sunt montate 2 anvelope mixte cu 2 pneuri de iarnă, şoferii români aleg să-şi pună viaţă în pericol alegând soluţia mai ieftină, a anvelopelor second-hand. În acest caz, chiar dacă preţul este foarte scăzut (un set de pneuri de iarnă second hand ajunge la preţul unei singure anvelope de iarnă nouă), nivelul de performanţă a maşinii este foarte scăzut. Nivelul de uzură al unor astfel de cauciucuri este destul de ridicat şi, indiferent cât susţinem că acele anvelope au fost rulate pe autostrăzi din străinătate, acestea nu mai prezintă aceeaşi siguranţă precum unele noi.

Pe lângă faptul că maşina va consumă mult mai mult combustibil, presiunea din aceste pneuri nu o să mai fie la acelaşi nivel de uniformizare. Acest aspect va avea ca efect denivelarea suprafeţei cauciucurilor şi uzarea şi mai rapidă a acestora în zonele respective. De menţionat este şi faptul că aceste pneuri vor avea un grad scăzut de tracţiune, datorită tocirii benzilor de rulare, iar nivelul de aderenţă va fi unul din ce în ce mai scăzut, ceea ce va favoriza acvaplanarea. De asemenea, este foarte posibil ca astfel de anvelope să se apropie de terminarea termenului de garanţie oferit de către producător (care este de maxim 5 ani), ceea ce înseamnă că siguranţa lor este pe sfârşite.
Pentru a te bucura de o iarnă cât mai liniştită pe şosele din ţară, montează-ţi un set de anvelope de iarnă noi sau produse în urmă cu maxim 12 luni. În acest fel îţi vei asigura siguranţa în trafic atât a ta, cât şi a maşinii!